Aktivnosti

Forum “Doktoranti Srbije”

Forum “Doktoranti Srbije” je otpočeo sa radom 24. Januara 2013. godine nepune dve godine od početka rada sajta. Nadamo se da će sajt i forum postati mesto na kome će doktoranti i maldi naučnici Srbije i regiona razmenjivati informacije i moći da pronađu neka od rešenja koja ih zanimaju.

Ako imate bilo kakve predloge i sugustije slobodno ih iznesite na forumu biće nam drago da ih čujemo. Link za forum: http://forum.doktoranti.org.rs

Anketa o doktorskim studijama 2012

Tokom meseca oktobra i novembra 2012. godine Doktoranti Srbije sprovode treću anketu o kvalitetu doktorskih studija u Srbiji. Pozivamo sve doktorante da uzmu učešće i izdvoje 5 minuta za popunjavanje ankete. Anketa je anonima a rezultati će biti prezentovani svim relevantnim institucijama koje se bave visokim obrazovanjem u Srbiji.

Poštovane kolege doktoranti molimo Vas da izdvojite 5 minuta i popunite anketu koja ima za cilj da istraži poziciju nas studenata doktorskih studija u Srbiji.
Ova anketa je potpuno anonimna!

Na sledećem linku možete otvoriti anketu.

Predstavnik Srbije izabran za predsednika EURODOC-a

Na redovnoj godišnjoj skupštini EURODOC-a (European Council of Doctoral Candidates and Junior Researchers) koja je održana u Krakovu (Poljska) od 21. do 25. marta 2012. godine delegate iz Srbije, Slobodan Radičev je izabran za predsednika. Ovo je prvi put u istoriji EURODOC-a da se na njenom čelu nalazi predstavnik zemlje koja nije članica Evropske Unije. EURODOC je organizacija sa sedištem u Briselu (Belgija) koja predstavlja krovnu organizaciju za 34 nacionalne organizacije studenta doktorskih studija i mladih istraživača iz čitvae Evrope.

Pored Slobodana izabrani su i sledeći predstavnici: Ricardo Rosado (potpredsednik – Norveška), Kristina Majsec (sekretar – Hrvatska), Georgios Papavasileiou(blagajnik – Kipar), Dorottya Poczi (član borda –  Mađarska), Klaudia Czopek (član borda – Poljska), Luke Herbert (član borda Danska)

Jedni od glavnih ciljeva novog borda će biti jačanje interne komunikacije među članovima i nacionalnim organiczacijama, kao i jačacnje komunikacije sa ključnim partnerskim institucijama Evropske Unije. Pored nevedenih ciljeva novi bord će raditi i na osiguranju finansijske i materijalne održivosti organizacije.

www.eurodoc.net

PRESS RELEASE (ENG)

Skup: DOKTORSKE STUDIJE U SRBIJI

 

26. septebra 2011. godine će se održati skup: DOKTORSKE STUDIJE U SRBIJI. Skup organizuju Doktoranti Srbije u saradnji sa HERE timom (Higher Education Reform Experts), GOMES projektom, Univerzitetom u Novom Sadu, Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu, Savezom studenata Beograda uz podršku TEMPUS kancelarije. Na konferenciji se očekuje učešće ključnih ljudi iz državnih institucija koji spremaju novu strategiju doktorskih studija u Srbiji. Jedan od glavnih fokusa skupa će biti način finansiranja doktorskih studija.Anketa o doktorskim studijama 2011

Tokom meseca avgusta i septembra 2011. godine biće sprovedena anketa o kvalitetu doktorskih studija u Srbiji. Pozivamo sve doktorante da uzmu učešće i izdvoje 5 minuta za popunjavanje ankete. Anketa je anonima a rezultati će biti prezentovani svim relevantnim institucijama koje se bave visokim obrazovanjem u Srbiji.

Poštovane kolege doktoranti molimo Vas da izdvojite 5 minuta i popunite anketu koja ima za cilj da istraži poziciju nas studenata doktorskih studija u Srbiji.
Ova anketa je potpuno anonimna!

Na sledećem linku možete otvoriti anketu.

Doktoranti Srbije primljeni u EURODOC

Na redovnoj godišnjoj skupštini EURODOC-a (European Council of Doctoral Candidates and Junior Researchers) koju čine 33 nacionalne organizacije studenta doktorskih studija i mladih istraživača Srbija je primljena u punopravno članstvo. Srbiju će u EURODOCu predstavljati Savez Udruženja studenata doktorskih studija i mladih istraživača Srbije . Doktoranti Srbije su primljeni u EURODOC kao 34 članica jednoglasnom odlukom svih članica EURODOC-a što se retko dešava. Srbiju su na godišnjoj skupštini EURODOC-a predstavljali: Slobodan Radičev (Univerzitet u Novom Sadu) – nacionalni predsednik, Greg DeCuir (Univerzitet Umetnositi Beograd) i Snežana Krstić (Univerzitet u Beogradu). U prethodnom periodu iako nismo bili punopravni čalnovi bili smo aktivno uključeni u rad EURODOC-a što se može videti i podrškom koju smo dobili pri aplikaciji za punopravno članstvo. Važno je istaći da će sa čalnstvom u jedinoj Evropskoj organizaciji studenata doktorskih studija i mladih istraživača Evrope koja je podržana od Saveta Evrope i institucija Evropske Unije studenti iz Srbije moći na bolji način da zastupaju svoje interese na nivou Evrope.